Tankgasflaske

Dato: 01- 06- 2022

Tankgasflaske - kan kombineres med en dansk bytteflaske

De fleste af os kan nikke genkendende til udfordringen, når det gælder valg af det optimale fabrikat gasflaske til turen ned gennem Europa.

Hvor kan man få byttet, skal man vælge at have flere regulatortyper med eller skal man forsøge om man kan få fyldt gas på vores danske flasker.

Det er faktisk ikke længere lovligt at tanke gas på løse gasflasker i f.eks. Tyskland.

I løbet af de sidste par år, har vi hos DanCamper monteret tankgasflasker i mange autocampere.
Vi har flere gange monteret en enkelt tankgasflaske i autocamperens originale gaskasse, så der også er plads til en almindelig dansk bytteflaske - så kan det næsten ikke blive mere fleksibelt, og du behøver aldrig bytte en halvtom gasflaske, for ikke at risikere at løbe tør for gas.

Når du er i Danmark bruger du primært gas fra bytteflasken og skifter over på tankgasflasken når bytteflasken er løbet tør for gas. Du har nu god tid til at få byttet flasken ved lejlighed, og fylder tankgasflasken når der er lejlighed til det. Der er ikke så mange tankstationer med LPG-gas i Danmark, så det er bekvemt også at have en bytteflaske.

Når du er på tur ned gennem Europa, bruger du primært gas fra tankgasflasken, og kan få påfyldt gas på rigtig mange tankstationer - Her har du den fyldte byttegasflaske som reserve.

Ny gratis app viser nærmeste tankstation, hvor man kan tanke LPG gas

Der er kommet en gratis app til i-phones, i-pads og android, som giver overblik over, hvor der er tankstationer med LPG-gas i hele Europa.

App'en kan vise position på eller give dig rutebeskrivelse til den nærmeste tankstation.

 

 

 

 

 

Skal monteres af en certificeret gas-fagmand

DanCamper er importør af et nyt tysk tankflaskesytstem, som kan monteres fast i autocamperen gaskasse.

Systemet kan leveret med 1 eller 2 letvægtsflasker og man kan vælge mellem 11 kg og 14 kg flasker.
Der medfølger et sæt LPG Europa påfyldningsstudser og en Spanien-Adaptor.

Det nye system er CE-godkendt og skal monteres af en certificeret gas-fagmand - Ring til os og forhør nærmere om mulighederne.

 

Filter til gas fra Truma

Der er normalt ikke problemer med urenheder i gas på flaske fra danske leverandører, men det er desværre ikke altid tilfældet i udlandet.
 
Truma er nu kommet med et filter, som kan beskytte gastryksregulator og ventiler mod urenheder og olieringer. Vi anbefaler meget at få monteret filteret.