Ung familie på 7 måneders autocampertur

Dato: 14- 07- 2011

Sune og Tine gør det vi andre drømte om da vi var unge
- de er på rejse med deres 2 små børn i autocamper i 8 måneder.

Nogen nøjes med at drømme - andre fører drømmene ud i livet. Sune og Tine har købt en autocamper og befinder sig lige nu i Sydeuropa sammen med deres dejlige unger Iben og Laurits.

Sune besøgte DanCamper sidste vinter og fortalte om hans og Tines planer om at rejse ned gennem Europa i en lille autocamper. Familien havde ikke tidligere kørt autocamper, så Jens Erik fik lov at komme med masser af tips og gode råd, både hvad angår bil, udstyr og selve det at rejse i autocamper.

Valget faldt på en Hymer Exsis i 512, en lækker lille helintegreret autocamper. Sune fik en prøvetur og tog masser af fotos af autocamperen med hjem til Tine, som på det tidspunkt havde travlt med en afsluttende eksamen. Efter endt eksamen tog Sune, Tine og lille Laurits toget til Horsens. Jens Erik hentede dem i autocamperen og de fik sammen en prøvetur. Der blev diskuteret udstyr og leveringsdatoen blev fastsat.

I Januar måned startede så familiens store tur ned gennem Europa.

Vi er meget imponerede over familien, der uden forudgående erfaring med autocampere, tog skridtet og gjorde deres drøm til virkelighed. Vi har hørt fra Sune nu og da, når de indimellem havde brug for et godt råd. For nylig modtog vi en mail med de dejligste fotos fra deres tur. Vi har fået lov til at vise nogle af dem her på vores hjemmeside.

Du kan læse Sunes kommentarer til valget af autocamper, udstyr og selve rejsen herunder.

"Vores egne overvejelser med to børn i den alder:
I bund og grund er vi meget glade for vognen og det er helt sikkert, at skulle vi gøre det igen med børn ville valget endnu engang falde på en helintergreret. Køreoplevelsen er optimal med den oprejste rude, det er så fedt.
Nok en større vogn (maks 7m) og med den faste seng i almindelig højde. Når vi er i vognen er den lige lille nok med 2 børn, men så igen kommer vi jo let rundt på meget små veje og lidt længere på literen.. :-)
Vi ville vælge solpanel skulle vi gøre det igen og et køleskab med automatik, så det selv kan slå over på tilgængelig power-kilde.
Vi valgte også i sidste sekund at lade den ekstra madras til sengen i front blive hjemme og det er vi overordentlige glade for. Det at vi kan slå sengen ned og stadig bruge sofa/spisepladsen er uundværligt. Vi lod ligeledes de 2 stiger bliver hjemme. De var kun i vejen og skulle flyttes rundt hele tiden.
I elvte time inden vi rejste, købte vi en ny autostol til Laurits hvor han sad fremadvendt ligesom Iben, selvom det ikke er lovligt i Danmark og ikke det bedste. Men vi kunne ikke se for os, at han skulle sidde og glo ind i en gul hynde i 8 måneder.. :-) . Vi er så glade for at vi købte en ny stol til ham. Bare det at Tine kan se dem begge og dreje sin stol rundt og tale/lege med dem.
Bad og WC fungere godt, men vi har dog ikke haft brug for bad i vognen endnu :-)
Boksen bagpå er også uundværlig. Når vi stopper og skal slå lejr, kommer autostolene derom og er væk af vejen. Det er super ærgerligt at vi ikke kunne have cykler med og det var en ting vi ville tage med en anden gang.
Vandfiltret er også en super ting. Det at vi bare kan drikke uden at tænke over om det nu også er godt, specielt med børn.. :-) Og så slipper vi også for klorsmagen de steder de bruger det.. :-) Det filter ville vi ikke have været foruden..
Vi ville også vente med at køre til sidst i april så det er varmere for vejret er 90% af turen :-)
Over and out.. :-)

Venligst
Sune, Tine, Iben & Laurits"