Rejsebeskrivelser

9. april 2007

Parkour - Martins autocampertur Sydfrankrig

"Vi træner parkour og freerunning, som går ud på at udnytte byens rum til en legeplads for løb, klatring og vilde spring - det ville vi dyrke i Paris" fortæller Martin fra Streetmovement
Det er ren nostalgi - vi har fundet denne fine lille rejsebeskrivelse frem. Den stammer helt fra 2007, hvor vores ældste søn, Martin sammen med 3 kamarater tog på autocampertur til Paris, hvor de ville filme og dyrke deres store lidenskab, Parkour.
Parkour er stadig Martins store passion - er du interesseret, kan du tage et kig på hans firmas hjemmeside:  Streetmovement
 

Forår i Frankrig 9. april 2007 - Martin Så er har den første af Dan Campers autocampere været på sin "jomfru-rejse". Vi sendte 4 unge gutter afsted afsted på enprøvetur i en af vores gruppe D1 campere, på en uges tur til frankrig. De valgte at besøge Pariser-forstaden Lisses, som er fødebyen for den ret specielle sport de dyrker.


  De fortæller her om deres sport og om træningen i Frankrig:

"Vi træner parkour og freerunning, som går ud på at udnytte byens rum til en legeplads for løb, klatring og vilde spring. De unge franskmænd, der har udviklet parkour voksede op i Lisses og Évry, derfor ville vi gerne en tur derned for at træne de samme steder og møde nogle af de dygtigste, der har trænet helt siden starten". "..Vi var heldige at møde en atlet/skuespiller fra filmen "Yamakasi", Laurent, der var så flink at invitere os til, at træne med ham resten af ugen. Vi trænede med ham alle de fede steder og fik et unikt indblik i den måde han træner på og en masse idéer til at fortsætte med selv".

"Foråret i Paris var helt fantastisk! Vi trænede 2 dage i bar overkrop med sol fra en skyfri himmel".

 


Vores ældste søn, Martin, er en af de 4 unge fyre, der var med på turen, så de var ikke alle ukendte med at rejse i autocamper. Vi bad ham og de andre fortælle lidt om hvordan det var at rejse i autocamperen.
"Det har været helt perfekt at rejse i en autocamper! - de der ikke kørte havde frihed til at sidde med kaffen omkring spisebordet og planlægge vores arbejde med billeder og video, eller hygge sig med et spil kort". "Vi var uheldige at sidde i kø da vi skulle forbi Hamburg, - så kunne vi bare nappe en let frokost og bevare roen.. imens vi kunne kigge ned på bilisterne, der var mere fangede i deres sæder og enkelte med et ret modløst ansigtsudtryk - hehe! Det var også en fed fornemmelse at suse forbi de biler, der sneglede sig afsted med campingvogn i indersporet, - nogle af dem var jo nødt til at geare så langt ned, at de kun kørte 60km/t op af bakke - surt at snegle afsted derinde med lastbilerne.

"Som sagt havde vi et stykke arbejde med billeder og video vi skulle lave i Lisses og Evry, og det var egentlig her autocamperen virkelig var nyttig for os. Vi kunne parkere tæt på de enkelte locations hvor vi skulle filme og tage billeder og bagefter sætte os tilbage i camperen og se materialet igennem på computeren. Det betød at vi hurtigt kunne vurdere om vi skulle tilbage og tage noget om, eller om vi bare skulle starte bilen og køre videre til næste spot. Vi følte os faktisk helt som et proffesionelt filmhold - Haha!