Rejsebeskrivelser

31. oktober 2012

Sverige 2012

2 skønne uger med autocamper i Sverige
Naturcamping i Sverige
 
I Sverige er der mange muligheder for at finde dejlige steder, hvor man kan være i fred og ro - og helt alene med sin autocamper.
 
Man kan også vælge en mellemting mellem vild natur og en  campingplads med mange faciliteter.
 
Sådan en plads er Getnögård Naturcamping, som ligger på en lille ø i søen Åsnen syd for Växsjö i Sverige. Denne plads er velegnet både til campingvogn, autocamper og telt - vi besøgte pladsen uden for højsæsonen, hvor der var roligt og ikke så mange gæster.  Her er toiletter og mulighed for et varmt brusebad, men især er der mange muligheder for oplevelser i naturen. Man kan blandt andet leje kajakker og kanoer og endda også få undervisning, hvis man har behov for det. Prisen er absolut rimelig, og vi kan på det varmeste anbefale en eftermiddag på søen. Tag en madkurv med og nyd det.
Vi var heldige at  komme helt tæt på et kuld fiskeørne unger, som helt uberørte af os og kajakkerne baskede rundt på redekanten ved søens bred. Det var fantastisk.
 
Der er også rig mulighed for lystfiskeri eller  en ridetur - noget for enhver smag.

Du kan se flere fotos fra Anette og Jens Eriks kajaktur her. 

Getnögård Naturcamping Kajaktur - Getnögård Naturcamping

  
 
Læs mere om det skønne Getnögård Naturcamping her.
 

Ekna Naturcamping 

 
Ekna Naturcamping ligger smukt placeret ved en dejlig badesø lidt nord for Växsjø i Sverige. Man kan dårligt kalde det en campingplads. De eneste faciliteter er en "reception" i laden, et lokum, en brændestabel og en "vandcykel", men det opvejes fuldt ud, af de fine autocamperpladser, som er placeres langs søbreden med god afstand. Der er gode tilkørselsforhold og stabil bund - og vi har jo selv de moderene bekvemmeligheder med i autocamperen :-)
 
Receptionen er ren selvbetjening - Du lægger penge for overnatning i en kuvert og kan på plancher læse lidt om området. Lokummet er et lille skur med en spand og et hul i jorden, vandcyklen kan frit benyttes, hvis du får brug for at hente vand på gården. Ved hver plads er der anlagt et bålsted, og man kan (mod betaling) selv hente brænde til bålet.
 
Du kan både ro en tur, og fiske i søen - de sælger fiskekort i "receptionen". Badestranden er fin med dejig sandbund, og vi badede flere gange. På en gåtur i området blev vi overraskede af en flok traner, der truttende strøg hen over hovederne på os, og fra autocamperen så vi også flere traner i området. Du kan se flere fotos fra Ekna Naturcamping her.

Ekna Naturcamping Dejlig udsigt

   

Se Ekna Naturcampings hjemmeside her. 
 
 

Hätteboda Vildmarkscamping - børnenes paradis

 
Vi havde ikke børn med til Hätteboda Vildmarkscamping - faktisk var det vores første ferie i autocamper uden børn.
 
Vi blev meget facinerede af denne skønne campingplads, hvor der ikke er hverken strøm eller rindende vand.
 
Vi er helt sikre på, at vores børn ville have elsket at være på ferie på denne primitive plads, hvor man selv kan save brænde, kløve det og tænde sit eget bål. Man kan fiske, ro en tur i kano, bade, plukke blåbær og gå på svampejagt.
 
Er man heldig, kan man få et lunt brusebad fra en sort dunk, som er varmet op af solen - man skal huske at fylde en ny dunk ved vandpumpen og stille den i solen, så den bliver klar til næste gæst. Pladsen dækker et meget stort område, og man kan selv vælge om man vil slå lejr i skygge under træerne eller ude i de store åbne områder, og om du foretrækker selskab, tæt på andre campister eller alene langt fra naboer. Der er små, pæne rene skure med lokum flere steder og et par store udendørskøkkener med gasblus, hvor man kan lave mad og vaske op. 
 
Vi skal helt siskkert have vores børnebørn med til  Hätteboda Vildmarkscamping , når den tid kommer.
 
Vi fandt en afsides beliggende plads helt for os selv, og vi nød det i fulde drag - Vi prøvede nu ikke brusebadet med det lunkne vand - I en autocamper har man jo selv alle bekvemmeligheder med :-)  
 
Jens Erik ude med snøren Vellykket svampejagt

   

    

    

 

Stockholm - en stor oplevelse

 

Efter et par uger i "vildmarken" satte vi kursen mod øst for at opleve Sveriges holvedstad, Stockholm.

 

Der er flere campingpladser og autocamperpladser omkring Stockholm, vi valgte en campingplads tæt på en S-togsstation, så vi bekvemt kunne komme ind til centrum.

 

Vi gik på sightseeing i de gamle gader og valgte også at tage på en guidet sejlads i Stockholm skærgård med stop ved Vasa-museet.

 

Museet var en stor oplevelse, her så vi det flotte kriggskib, Vasa, som sank med mand og mus på sin jomfrusejlads i august måned 1628. Det blev hævet igen i 1961 og er det eneste velbevarede krigsskib fra den tid - meget imponerende.

 

Vi sluttede storbybesøget af med en god middag på en lille hyggelig restaurant.

 

Stockholm 2010 Stockholm 2010