Frank og Ane på skiferie i Canazei 2024

Dato: 08- 02- 2024

Så er vi netop hjemvendt efter en SKØN skiferie i verdens største skiområde - den hyggelige bjergby Canazei (Tyrol/i Norditaliens Dolomitter) i en fuldintegreret Carthago - DET KAN VARMT ANBEFALES OG ER STÆRKT VANEDANNENDE. 

Med duoControl på vores to gasflasker, som både gik til opvarmning af camperen og madlavning, en udvendig isoleringsmåtte, som desværre ikke dækkede sideruderne, (det vil vi anbefale, at man sørger for at anskaffe) og så den lækre dobbeltbund som en Carthago netop har. - ja, så havde vi ingen problemer med at holde i camperen, mulighed nattemperaturen flere nætter lå på -13 grader. 

Det er tredje gang vi er på skiferie i autocamper til Canazei - et fantastisk skiområde (ja, faktisk det største i verden med sine 1200 km lange pister) - og så er det supernemt og billigt at bo på campingpladsen “Marmolada”, der ligger lige nedenfor hovedliften. Vi havde  blot 200 meter gang til liften - lettere kan det næsten ikke være.  

Bad og toiletforholdende er rigtig gode og rengøringen er helt i top på “Marmolada”, så vi nyder virkelig at være der. 

Byen byder på masser af hyggelige spisesteder - gode pizzeriaer og moderate til dyrere restauranter. Indkøbsmuligheder er gode - vi brugte det centraltbeliggende supermarked, der ikke ligger så langt fra byens kirke, og bag denne ligger “Isbaren”, hvor vi hver dag hyggede os med afterski. Her er en afslappet og hyggelig atmosfære, lækker hjemmelavet italiensk is, varm kakao, kager, diverse drinks og dejlige kolde øl mm - så der er rig mulighed for at få vendt dagens oplevelser oppe fra pisterne, eller hvad omdrejningspunktet ellers bliver for snakken. Her er skientusiaster fra mange lande, men dagligt høres altid danske stemmer. 

Fra Canazei kan man tage den lokale bus, der kører igennem hovedgaden ud til naboområderne Alba, (vi steg på ovenfor hovedliften). Efter 5 min. kørsel var vi i det flotte skiområde Alba, hvor man sagtens kan få en god skioplevelse en formiddag. Det er muligt at tage bussen hjem igen til Canazei på den modsatte side af vejen, men hvis man, som vi gjorde tog på en hel rundtur i området, er det også muligt at komme med en stor kabinelift over til eget område “Belvedere”, der ligger ovenfor hovedliften i Canazei. Jeg havde gerne besøgt Alba-området en halv dag mere. Bjergtinderne er ikke så høje der, men til gengæld dækket af sne. Det gør området utrolig hyggeligt og lidt idyllisk - idet alt er hvidt i hvidt. Løjperne er lækre brede og der er sværhedsgrader for enhver skiløber.  

Vi deler gerne ud af vores erfaringer til vores kunder vedrørende at tage på skiferie i en camper. 

 

Gode ​​fif: 

 • En udvendig isoleringsmåtte, der dækker hele kølerhjelmen samt sideruderne er nødvendig
 • Køb snekæder til camperens vinterdæk, så du kan køre, hvis det bliver voldsomt snevejr/glat. Det er vigtigt at prøve at montere snekæderne, før turen påbegyndes
 • Gas: Sørg for at have rigeligt, især når man bruger gas til opvarmning. Vi havde fyldetank og to gasflasker med 
 • En grov udvendig måtte, man placerer ved bodelsdøren, hjælper med, at man ikke trækker en masse sne ind i camperen
 • Vi havde skistøvlerne og hjelme i garagen, der var opvarmet, og skiene placerede vi under vognen. På den måde fik vi ikke en masse vand ind i camperen
 • Våde håndklæder efter bad på campingpladsen, hang vi på bøjler i brusenichen. Når de hænger frit, tørrer de hurtigt
 • Når vi skulle ud og have støvlerne på om morgenen, luftede vi ud i camperen
 • Vi havde tæpper og puder med til køreturene. Når solen er gået ned, kan temperaturen i camperen svinge. Der hjælper et tæppe dejligt til at holde en behagelig varme, og en pude støtter et træt hoved

Madretter, der bare skal varmes, gør køreturene nemme. Så kan man holde ind, når sulten melder sig, og man har behov for en pause

System.InvalidOperationException: The partial view '/app_plugins/leblender/editors/leblendereditor/views/base.cshtml' was not found or no view engine supports the searched locations. The following locations were searched:
/app_plugins/leblender/editors/leblendereditor/views/base.cshtml
  at System.Web.Mvc.HtmlHelper.FindPartialView(ViewContext viewContext, String partialViewName, ViewEngineCollection viewEngineCollection)
  at System.Web.Mvc.HtmlHelper.RenderPartialInternal(String partialViewName, ViewDataDictionary viewData, Object model, TextWriter writer, ViewEngineCollection viewEngineCollection)
  at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
  at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute() in D:\Hosting\Dancamper.dk\Views\Partials\grid\editors\base.cshtml:line 21